Kattungar - Kittens

S*Leopartners

När en kattunge flyttar hemifrån då är den:

 

 

* minst 12 veckor gammal

 

* registrerad i Sverak

 

* veterinärbesiktigad

 

* fullvaccinerad mot kattpest och kattsnuva

 

* chipmärkt

 

* avmaskad

 

* har navelbråckfrihetsintyg för katt till utställning/ avel

 

* försäkrat mot dolda fel i tre år

 

* van vid barn och hundar

 

* van att bli kloklippt och att gå i sele

 

* uppvuxen i en kärleksfull miljö

 

 

När en kattunge flyttar hem till dig, får den med sig:

 

 

* en gosig filt som luktar mamma för att ge katten lite säkerhet i det nya hemmet

 

* stammtavla registrerad i Sverak

 

* mat som kattungen är van att äta, samt utfodringstips

 

* ett års medlemskap i föreningen Bengalkatten, och därmed 10% rabatt på Agrias veterinärvårdsförsäkring

 

* bilder och anteckningar från uppväxten på cd-skiva

 

* livslång support

 

Köpinformation

Ett kattköp är ingenting som ska ske impulsivt. Man måste betänka att en katt har ett långt liv, när man sköter de på rätt sätt. De kan bli upp till 20 år gammal, eller ännu äldre. När ni är interesserad av rasen Bengal, måste ni vara medveten att det är en aktiv och sällskapligt katt, som inte trivs ensam om matte eller husse jobbar mycket. Vissa tänker bra, då släpper jag ut katten istället när jag åker hemifrån, men... Katten ser sig inte om när den går över vägen, och den vet inte i vilka rabatter och sandlåder man inte får kraffsa i. Sedan finns det faktiskt många kattägare runt er som inte vaccinera sina katter, och då kan din katt smittas. av sjukdomar .

 

Katter som säljes till sällskap ska kastreras eller steriliseras, Bengaler är duktig på att markera när de har blivit könsmogna och katthonans ylande kan få den största kattälskaren att resignera , grannarna pratar vi inte ens om.

Sedan kostar en katt till avel dubbelt så mycket som till sällskap även för oss uppfödare. Så väljer man den oseriösa vägen och avlar på en katt köpt till sällskap, så är man inte välkommen bland andra seriösa uppfödare.

Priserna för kastrering och sterilisering kan varierar väldigt mycket i vårt avlånga land, och i storstäderna ligger priserna oftast högre än lite längre ut på landet. Det lönar sig att jämnföra olika veterinärer...

 

Katten ska fortsättas att vaccineras och får veterinärvård när det behövs, och den borde förbli en inomhuskatt med en rastgård ( om det finns möjlighet )eller en säkrat innätad balkon. Bengaler alskär som alla katter att få vädra pälsen och få ligga i solen och njuta, och längta efter fåglarna som flyger förbi.... Stöldrisken på era dyrgripar är inte heller att bortse ifrån... om du inte bor väldigt avlägsen ( el culo del mundo), eller litar till hundra procent på dina grannar, borde katten hållas inomhus. Annars är promenader i sele ett bra alternativ till okontrolerade utomhusvistelser.

 

Kattungen bör ha lekkamrater, som en annan katt eller hund i huset, annars får du som nybliven ägare mer jobb att ställa upp som lekkamrat och aktiverare.

 

 

 

Prissättningen är individuell och börjar vid 10.000 kronor till sällskap.

Home

 

Products

 

Blog